Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Обзавеждане на детската стая – мисия възможна

Обзавеждането на детската стая е едно вълнуващо приключение не само за родителите, но и за малчуганите. В интернет има огромна база от информация по темата, но ние ще Ви предоставим нещо малко по-различно, а именно мнението на един родител изправен пред това предизвикателство.

Несъмнено всички родители биха желали обзавеждането за детската стая да бъде практично, удобно за малчуганите и лесно за почистване и поддръжка. А замисляли ли сте се, че детето може да иска нещо друго? Дали то не би предпочело стаята му да е изпълнена с изображения на любимите му анимационни герой? Това би накарало малкото дете да се чувства комфортно и спокойно в самостоятелна стая, особенно ако до сега не е имало такава.

Този преход – от обща стая към самостоятелна за него е предизвикателство криещо много неизвестни. По принцип децата лесно се адаптират към промените, но ние като родители можем да направим този преход още по-лесен и най-вече забавен за тях.

Попитайте детето как си представя да изглежда стаята му

Да, това е едно от най-важните неща преди да започнете да разглеждате мебели за детска стая. Всяко дете е различно и уникално, съобразете се с това какво иска то, за да му осигурите необходимото удобство и комфорт. Все пак то ще обитава тази стая 🙂 Представете си, че някой е обзавел спалнята Ви спрямо неговия вкус и желания, а тя на Вас не Ви харесва. Ще се чувствате ли добре в нея?

Цветът на стените, килима, мебелите те трябва да са съобразени не само с Вашите желания, но и с тези на малкия човек 🙂 Въпреки на пръв поглед безумните идеи и желания на мъничетата, винаги може да се намери златната среда. По този начин детето ще добие усещането, че всъщност всичките му желания и идеи са изпълнени, че неговото мнение е от значение.

Мебели с анимационни герои – защо не!

Всяко дете има любимо анимационно филмче и аз имах и Вие сте имали. Когато бях малка често си представях как стаята ми е отрупана с любимите ми принцеси, как гардероба ми изглежда сякаш е излязъл от магическа приказка.

Изправена пред предизвикателсвото да обзаведа стаята на моята дъщеря, аз първо попитах именно нея, как очаква да изглежда тя. И какъв отговор получих според Вас?

Представите, които има тя за нейното лично пространство, не ме изненадаха – напротив. Малката ми принцеса поиска стаята й да бъде отрупана с героите на Disney и по точно с Мини Маус. Първоначално идеята ми се видя безумна, но после си казах “Защо не!”

Разнообразието на пазара от мебели с изображения на анимационни герои е наистина ограмно. Това несъмнено улеснява родителите при избора и закупуването на детско обзавеждане.

И така ние решихме да превърнем детската стая в царството на Мини Маус 🙂 Разбита се, събразявайки се и с нашите виждания относно мебелите и разположението им. Да, нямаше начин да поберем в тази стая всички мебели и аксесоари с образа на любимата Мини, но пък детето лесно се съгласи с това, имайки в предвид, че желаниято му беше изпълнено.

Не претрупвайте стаята с мебели

Детската стая е място за игри, забавления, писане на домашни, четене за книги и още много други занимания. Като се има в предвид времето, което прекарват малчуганите в стаята си – тя трябва да е максимално удобна.

Не претрупвайте стаята с мебели – сложете само това от което детето наистина се нуждае: легло, гардероб, нощно шкафче, скрин, бюро. Това на пръв поглед е напълно достатъчно. Ако в последстви имате нужда от допълнителни мебели лесно можете да си ги набавите.

Колкото повече мебели има в стаята, толкова по-трудно е нейното почистване и поддръжка. Това е още един важен фактор, с който трябва да се съобразим.

Оставете на малчуганите пространство за игра

Игрите са важна част от живота на всяко едно дете. Оставете в стаята му необходимото пространство за това. Ние направихме така: по средата на стаята поставихме килим, а той в последствие се превърна в любимото място за игра на детето.

Въпреки, че дъщеря ми вече беше ученичка, не изключихме играчките, като опция за забавление, напротив. Постарахме се те да са неизменна част от обстановката в стаята.

Съчетайте играчките с учебния процес на детето – това ще засили любопитството му към знания и не само ще направи прехода от играта към ученето много по-лесен и приятен. Поставете любимата играчка на детето на бюрото, а защо не и коша за играчки до него!

Това са малка част от нещата, които ние направихме в детската стая и тя стана наистина страхотна. Малката ми принцеса е изключително доволна, прекарва голяма част от времето си в стаята, забавлявайки се с любимата си анимационна героиня, подготвяйки домашните си и грижейки се за подредбата и почистването й.

Call Now Button
X