Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Показване на 1–20 от 74 резултата

Светещи фигури – една наистина прекрасна коледна украса! Различни модели светещи фигури – снежинки, елхи, Дядо Коледа, полярни мечки, елени и още много други. Различни размери и цветове с постоянно светещи лампички или с нежно блещукащи такива.

А, знаете ли какво символизира коледната украса?

Вечнозелената елха символизира безмерната надежда на човечеството. Насоченият към небето връх символизира посоката на човешките мисли – към безкрайните висини. Зеленото е символ на възраждането на живота, края на студа и зимата. Ето защо елхата се украсява с ангели, свещички, топки и гирлянди – символи на отрупано с плодове Райско дръвче.

Гирляндите –  стара легенда гласи, че бедна майка много искала да зарадва децата си с украсено коледно дръвче. През нощта няколко паяка изплели паяжината си между клоните на дръвчето и когато децата се събудили решили да я оцветят в сребърен цвят, за да не се разстрои майка им. Гирляндите носят срито послание – да се замислим за пътя, по който вървим.

Червените коледни топки се свързват с плодородието и благоденствието. Елхата се отрупва с тях, което изразява пожеланието на хората за още една добра година.

Call Now Button
X