Пъзел Gibsons от 500 части – Сумрачни отражения, Евгений Лушпин

Пъзел Gibsons от 500 части – Сумрачни отражения, Евгений Лушпин

19.99 лв.

Евгений Лушпин е сред любимите автори, чиито произведения от Gibsons използват като изображения за своите пъзели.

Изчерпан

Gibsons
Код: TYPZ0003630 Категория:

Описание

Евгений Лушпин е сред любимите автори, чиито произведения от Gibsons използват като изображения за своите пъзели. Докато подреждате пъзела „Сумрачни отражения“, ще се пренесете в красива лятна вечер в близост до реката. Трима младежи са седнали на маса, разположена в непосредствена близост до водата, а върху красивото небе вече е изгряла луната. Пъзелът се състои от 500 части, а размерите му в подреден вид са 34 x 49 сантиметра.
Евгений Лушпин (Evgeny Lushpin)
За да опишем най-точно големият руски художник, добил огромна международна известност, с творби в частни колекции в Русия, САЩ и в много страни от Европа, няма да показваме негови снимки, да разказваме подробно живота му, а ще споменем един израз, познат на всички художници, фотографи и изобщо хора на визуалното изкуство – l’heure bleue (фр) или т. нар. “син час”. Това е магично време, в което деня почти си е отишъл, а нощта не е дошла, както и обратното, когато слънцето е залязло (или още не е изгряло), но мракът не е пълен и наоколо се виждат много детайли. Тогава навсякъде по земята се разстила лек син воал, а небето прилича на нещо почти кремообразно и с вътрешно сияние. И нека бъдем коректни – този “час” съвсем не продължава час, а минути и именно в него, през “сините му очила” рисува Евгений Лушпин. Градовете и пейзажите, които пресъздава в картините си, имат много детайли, но магията на светлината им ги прави загадъчни и сложни за пълно разкриване. Понятието “алея”, “мост”, “улица”, “къща”, “дом” добиват напълно нов смисъл, а реализма им прави нещо нетипично – гъделичка фантазията.
За да добиете още по-добра представа за художника ще споменем, че е роден в Москва през 1966 година, завършва Московския държавен университет по изкуства “Строганов” и по мнението на критиците е сред елита на съвременното руско и западноевропейско изобразително изкуство. Той се вдъхновява от художници с ранга на Питър Брьогел, Йеронимус Бош, Едуард Хопър.
По картини на Лушпин са създадени и множество пъзели на водещи марки, с което изкуството му достига до по-широка публика, която става съпричастна в пресъздаването на “синия час” чрез реденето.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пъзел Gibsons от 500 части – Сумрачни отражения, Евгений Лушпин“
Call Now Button