Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Пъзел Eurographics от 1000 части – Вавилонската кула, Питер Брьогел Стария

26.99 лв.

Вавилонската кула се свързва с други познати здания, едно от които – Етеменанки, зикурат посветен на Месопотамския бог Мардук от Набопласар, цар на Вавилон.

 

Описание

Вавилонската кула се свързва с други познати здания, едно от които – Етеменанки, зикурат посветен на Месопотамския бог Мардук от Набопласар, цар на Вавилон.

Пъзелът е част от серията “Fine Art Collection” на Eurographics.

Питер Брьогел Стария (Pieter Bruegel The Elder)
Той е сред “най-изящните четки” на Северния ренесанс, рисува изумителни пейзажи, пресъздава сцени от бита на фламандците, които са пропити с дълбоко разбиране и отношение към хората – той е Питер Брьогел Стария. Роден е някъде 20-те години на XVI век, най-вероятно в малък град в Холандия. Учи живопис при Питер Кок ван Елст, а по-късно, към 1545 г., става член на гилдията на художниците в Антверпен. За творците по онова време било особено важно да посетят една от “двете Меки” на изобразителното изкуство – Италия или Франция. Затова и Питер заминава за Италия, където работи известно време. Продължава пътешествието си и през Франция, но основна роля в оформянето на стила и темите на младия художник играе преминаването му през Алпите – величествените пейзажи се запечатват в съзнанието на младежа и често той се връщал към тях. 
Обратно в Антверпен Брьогел работи за Йеронимус Кок, а след това започва собствена кариера на художник и се жени за дъщерята на първия си учител. През 1565 г. създава цикъла си от картини “Годишните времена”, а сред произведенията, които е оставил в наследство, са повече от 40 творби, сред които такива с масло върху дъска и с темпера, с която рисува на платно. Неговите удивителни пейзажи са създадени за възхвала на природата, а от тях се съди и за климата по тези географски ширини в средата на XVI век. 

Допълнителна информация

Тегло 1.500 kg
Call Now Button
X