Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Пъзел Eurographics от 1000 части – Есен в Old Park, Евгений Лушпин

26.99 лв.

Есента е сезон, който носи ненатрапчиво очарование, макар през него всичко привидно да замира. Евгений Лушпин е предал красотата на есента, създавайки своята картина „Есен в Old Park”.

Описание

Есента е сезон, който носи ненатрапчиво очарование, макар през него всичко привидно да замира. Евгений Лушпин е предал красотата на есента, създавайки своята картина „Есен в Old Park”. Сега творбата е превърната в пъзел от 1000 части, с размери в сглобен вид 49 x 68 сантиметра.

Евгений Лушпин (Evgeny Lushpin) 
За да опишем най-точно големият руски художник, добил огромна международна известност, с творби в частни колекции в Русия, САЩ и в много страни от Европа, няма да показваме негови снимки, да разказваме подробно живота му, а ще споменем един израз, познат на всички художници, фотографи и изобщо хора на визуалното изкуство – l’heure bleue (фр) или т. нар. “син час”. Това е магично време, в което деня почти си е отишъл, а нощта не е дошла, както и обратното, когато слънцето е залязло (или още не е изгряло), но мракът не е пълен и наоколо се виждат много детайли. Тогава навсякъде по земята се разстила лек син воал, а небето прилича на нещо почти кремообразно и с вътрешно сияние. И нека бъдем коректни – този “час” съвсем не продължава час, а минути и именно в него, през “сините му очила” рисува Евгений Лушпин. Градовете и пейзажите, които пресъздава в картините си, имат много детайли, но магията на светлината им ги прави загадъчни и сложни за пълно разкриване. Понятието “алея”, “мост”, “улица”, “къща”, “дом” добиват напълно нов смисъл, а реализма им прави нещо нетипично – гъделичка фантазията. За да добиете още по-добра представа за художника ще споменем, че е роден в Москва през 1966 година, завършва Московския държавен университет по изкуства “Строганов” и по мнението на критиците е сред елита на съвременното руско и западноевропейско изобразително изкуство. Той се вдъхновява от художници с ранга на Питър Брьогел, Йеронимус Бош, Едуард Хопър. По картини на Лушпин са създадени и множество пъзели на водещи марки, с което изкуството му достига до по-широка публика, която става съпричастна в пресъздаването на “синия час” чрез реденето.

Допълнителна информация

Тегло 1.500 kg
Call Now Button
X