Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Показване на 1–20 от 33 резултата

Овлажнители и влагоабсорбатори, въздухопречистватели за дома и офиса. Овлажнители за въздух предпазващи от прекомерно изсухаване на въздуха, модели подходящи за различно големи пространства. Влагоабсорбатори предотвратяващи появата на влага във Вашият дом. Разнообразие от въздухопречистватели унищожаващи алергени на прахови акари, мухал, бактерии и вируси. Модели предлагащи естествено решение на проблеми с астма, алергии, мухъл и замърсен въздух.

При избора на овлажнител за въздух е важно да изберете най-подходящия за Вашите условия.  На пазара се предлагат 4 основни типа овлажнители: традиционен, пара, ултразвук и измиване с въздух. Традиционните овлажнители работят на принципа на естественото изпаряване на течност от повърхността на морък патрон. Влажният въздух се циркулира из стаята, с помощта на вентилатор, който духа около горната влажна част на филтъра.

Парните овлажнители работят на принципа на парна баня. Водата в тях се загрява, преминава в изпарено състояние и след това се пренася из стаята с работещ вентилатор.

Ултразвуковите овлажнители за разлика от парните овлажнители образуват не гореща, а студена пара. Принципът на работа – водата се разделя на много малки частици, използвайки мембрана, която вибрира при ултразвукови честоти. Резултатът е воден облак.

Въздушни шайби – комплекси, съчетаващи в себе си две функции – овлажняване и почистване на прах. Принцип на работа – специални капани забавят праховите частици, влизащи в корпуса. Тогава чистият въздух се подава в стаята.

За разликла от овлажнителя за въздух, който добавя допълнителна влага към въздуха във вашия дом, влагоабсорбаторите премахват излишната влага от заобикалящата ви среда, като предотвратява появата на мухъл, плесен и други микроби, които могат да навредят на вашето здраве.

Повечето влагоабсорбатори, вкарват влажен въздух, използвайки вътрешен компресор и вентилато – въздухът преминава пре охладени отвори, които извличат излишната влага и я кондензират в резервоара.

Call Now Button
X