Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Показване на 1–20 от 101 резултата

Играчки за елха – разнообразие от модели пластмасови и стъклени играчки за елха, които несъмнено ще допринесат за празничното настроение във Вашият дом! Различни цветни модели украси, внасящи много уют у дома.

В тази категория ще откриете, както класически елхови играчки изработени от стъкло, така и пластмасови играчки за елха. Формата и цветовете са толково много, а тяхната красота несъмнено ще Ви затрудни при избора. Дядо Коледа, еленчета, снежинки, коледни топки и звезди и какво ли още не. Класически и светещи върхове за елха, придаващи перфектен завършен вид на празничното дърво. Ръчно рисувани играчки за елха с красиви нежно блещукащи орнаменти.

Защо украсяваме коледната елха?

Коледното дръвче е един от символите на този изпълнен с магия празник. Точно в полунощ на 24-ти срещу 25-ти декември, светлината на украсеното дръвче трябва да огрява всеки дом, за да бъде годината здрава и плодородна.

Обичаят с декорирането на дръвче идва още от древен Египет, където са украсяване палмови клонки, символизиращи победата на живота над смъртта. През тъмните векове пък скандинавсите народи са поставяли клонки от вечнозелени растения на входа на домовете си. По този начин те приветствали зимата и изразявали надеждата си за скорошно настъпване на пролетта.

Един много любопитен факт е че в Англия традицията с украсяването на вечнозеленото дръвче, тръгва от замъка Уиндз, където пръв съпругът на кралица Виктория – принц Алберт, украсява дръвчето в началото на декември 1841 г.

Call Now Button
X