Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

Германска екваториална монтировка Meade LX850 със StarLock и триножник

14,864.95 лв.

 • Капацитет за инструмент 40 kg;
 • Постоянно самонасочване StarLock с две изображения;
 • Система AutoStar II GOTO;
 • Триножник за високо натоварване;
 • USB кабел от телескопа до компютъра и софтуер AutoStar Suite;
 • Антивибрационни подложки.

Изчерпан

Описание

Германска екваториална монтировка Meade LX850 със StarLock и триножник

Германска екваториална монтировка Meade LX850 със StarLock и триножник e изработена от обработена неръждаема стомана и използван в самолетостроенето алуминий. Тя е изключително здрава платформа за най-взискателните приложения, с товароносимост за полезен товар 40 kg и точност на насочване под една ъглова минута. Характеристиките включват прецизни ролкови лагери на всяка ос. Също така  RA вал 1,75 от неръждаема стомана, главни зъбни колела 5,8″. Елементи за управление за ръчна фина настройка на двете оси. Изходен отвор с осветена решетка, USB кабел от телескопа до компютъра и софтуера AutoStar Suite.

Теглото на основния корпус на монтировката е 25 kg.

Регулируемият по цялата височина (74 до 114 cm) триножник включва масивни крака с диаметър 3″ от неръждаема стомана за изключително стабилна работа и тежи 16 kg. Новият стандарт в астрофотографията, монтировката LX850 със StarLock за две изображения и постоянно самонасочване. Включва системата AutoStar II GOTO с библиотека с над 144 000 обекта. Всички характеристики, които всеки визуален наблюдател или астрофотограф би искал. Пренесете Вашите снимки на по-високо ниво.

Комплектът включва StarLock – революционната нова технология.

Тя прави откриването на целта от Вашия сензор за изображения и точното насочване по време на експозицията напълно автоматични. С изключителната технология LightSwitch на Meade като ключов елемент StarLock. Използва оптика 80 mm f/5 и две сензорни системи за камери, за да осигури полярно центроване с помощта на компютър, използвайки метод за компенсиране на отклоненията. След центроване StarLock насочва монтировката в реално време и дори програмира автоматично периодична корекция на грешките, постигайки точност на насочване до 1 ъглова секунда при добра видимост и с възможност за насочване към бледи звезди до 11-а величина. Монтировката и цялата електроника се захранват външно от включеното в комплекта универсално захранване Meade (12V). Може да се използва и външна постояннотокова батерия или захранващ блок; захранващият кабел Meade 607 се продава отделно. Монтировката има механични блокировки и елементи за ръчно управление за бавно движение и по двете оси, ако по някаква причина се окажете без захранване. Включва една противотежест от неръждаема стомана с тегло 12 kg, допълнителни тежести се продават отделно.

LX850 включва постояннотокови серводвигатели на всяка ос с максимална скорост на въртене 3° в секунда, позволяваща завъртане на 180° до противоположната страна на небето за една минута. Фините скорости на въртене и скорости на насочване за фотография могат да бъдат регулирани от 0,01x до 1x звездна скорост с по-бързо въртене при 2x, 8x, 16x или 1/4, 1/2, 1 или 3° в секунда.

Комплектът включва:

 • Капацитет за инструмент 40 kg;
 • Постоянно самонасочване StarLock с две изображения;
 • Система AutoStar II GOTO;
 • Триножник за високо натоварване;
 • USB кабел от телескопа до компютъра и софтуер AutoStar Suite;
 • Антивибрационни подложки.

Допълнителна информация

Тегло 87.3 kg
Размери 61 × 101 × 76 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Германска екваториална монтировка Meade LX850 със StarLock и триножник“
Call Now Button
X