sales@homevision.bg, тел. 0895 53 51 53 Обади се сега!, Понеделник - Петък 09:00 - 18:00 часа
Сума: 0.00 лв.

Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5

5,324.95 лв.

  • Бърз Нютонов рефлекторен телескоп с фокусно разстояние 16″ f/4,5 1829 mm;
  • Отворена рамкова конструкция за ултрапреносимост;
  • Широкоъгълен окуляр 2″ Meade серия 4000 26 mm QX.

Изчерпан

Meade

Описание

Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5

Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5 – най-големият модел LightBridge. Невероятното му улавяне на светлината осигурява четири пъти по-висока яркост на изображението от 8″ телескоп, използван при същото увеличение и 75% по-висока яркост от 12″ модел. Това е ГОЛЯМ телескоп. Вижте обекти в далечния Космос с невероятна детайлност, особено при използване от тъмно място.

Добсъновият телескоп 16″ LightBridge разполага с превъзходно 16″ главно огледало с многослойно покритие и ограничена дифракция с фокусно разстояние 1829 mm (f/4,5). Оптиката на този модел телескоп е толкова добра, колкото и монтировката им, заради което инженерите на Meade са поставили в LightBridge изключително висококачествено главно огледало, напълно регулируемо, лека алуминиева плаваща многоточкова клетка с вграден вентилатор с висока якост, но без никакво натоварване. Включеното отделение за батериите за вентилатора побира 8 батерии тип AA (осигурени от потребителя) и се използва за ускоряване на процеса на охлаждане на главното огледало, което подобрява качеството на изображението.

Стандартното оборудване включва висококачествено, прецизно обработено двускоростно 2″ фокусиращо устройство тип Крейфорд с управление на микрофокуса 10:1, и адаптер 1,25″, за да можете да използвате така че да можете да използвате окуляри с цилиндри 1,25″ или 2″.

Включва широкоъгълен окуляр с диаметър 2″ Meade серия 4000 26 mm QX за невероятни широкоъгълни изгледи. Визьорът е лесен за използване модул с червена точка с четири опции за избор на решетка от потребителя и седемстепенно управление на яркостта. Като бонус включва софтуера Meade AutoStar Suite Astronomer Edition за преглед на звездни карти и местоположения на планетите.

Отворената рамкова конструкция на Добсъновия телескоп LightBridge означава, че преносимостта на телескопа се подобрява драстично чрез здравия дизайн на тръбата. Поставянето и разглобяването за транспортиране отнемат малко време, а изключително здравата рамкова конструкция осигурява безкомпромисен изглед през телескопа. Заради естеството си ръчно задвижваните Добсънови телескопи се нуждаят от добри монтировки с плавни и стабилни движения, за да можете да се насладите на изображенията, а в този аспект LightBridge отново има преимущество. Здравата дървена Добсънова монтировка с ламинирано покритие първокласни елементи като ролкови лагери на оста на азимута (странична ос) и алуминиеви лагери с голям диаметър за височината (вертикална ос) с ръчно регулируема спирачка с променлива сила за плавно и стабилно движение.

Теглото на оптичната тръба в изцяло монтирано състояние е 33,5 kg, а теглото на монтировката е 24,5 kg. Доставката се извършва в 2 кутии с тегла 41 kg и 28 kg.

Характиеристики:

  • Бърз Нютонов рефлекторен телескоп с фокусно разстояние 16″ f/4,5 1829 mm;
  • Отворена рамкова конструкция за ултрапреносимост;
  • Широкоъгълен окуляр 2″ Meade серия 4000 26 mm QX.

 

Размери и тегло:

  • ИД на продукт: 71682;
  • Гаранция: 2 години;
  • Тегло с опаковката: 83,54 kg;
  • Размер на опаковката (Д x Ш x В): 57×106×93 cm.

Допълнителна информация

Тегло 83.540 kg
Размери 57 × 106 × 93 cm
Гаранция

Марка

Потребителско ниво

Оптична конструкция

Наблюдаван обект

Тип монтировка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5“
X