Сума: 0.00 лв.
Сума: 0.00 лв.

1:35 Американска бойна машина на пехотата U.S. M2 Bradley IFV – 1 фигура

43.00 лв.

Сглобяем мащабен модел от пластмаса.Полистирол (пластмаса).1947-1991 Студена война и 21-ви векНе се препоръчва за лица под 14 години.За оцветяване1:35

Код: TAM35132 Категория:

Описание

1:35 Американска бойна машина на пехотата U.S. M2 Bradley IFV – 1 фигура

Механизацията на сухопътните войски се появява за първи път през Първата Световна война, с въвеждането на бронирано верижно превозно средство. Това превозно средство е наречено "Танк" от Уинстън Чърчил, а иновацията е променила воденето на война до днес. По време на втория конфликт, механизацията на пехотата е усъвършенствана от германците, и е довела до името Blitzkrieg. По време на конфликта са произведени около 3 милиона военни превозни средства.
След войната, много държави модифицират съществуващите бронетранспортьори за специфични нужди. M113, който е представен за първи път през 1964, е нискобюджетен, безпроблемен шедьовър и широко използван в света. САЩ се нуждаят от механизирано бойно превозно средство, и през 1967 започват да работят по разработването му. С по-голямата скорост и мобилност на M1 Abrams MBT, са поставени нови изисквания, според които IFV и CFV, трябва да могат да поддържат MBT. FMC Corporation в Сан Хосе, Калифорния, печели конкурса и се появява M2/3. Наричан Bradley, в чест на Омар Н. Брадли, генерал с пет звезди от Втората Световна война, Серията M2/3 предлага търсената гъвкавост.
Пехотната бойна машина M2 се различава от M3, с добавянето на шест външни отвора за управление на M231 FPW, които могат да се управляват от шестте напълно оборудвани пехотинци, превозвани вътре. Управляван от екипаж от трима, M2 IFV притежава 25 мм верижно оръдие Hughes M242 и 7,62 мм коаксиална картечница. С максимален ъгъл на повдигане от 60 градуса, оръдието осигурява противовъздушна защита. Противотанковата ракетна системаTOW, също допълва отбранителните възможности на Bradley. Със скорост от 66 км/ч., M2 IFV е наистина страхотна оръжейна система.

Допълнителна информация

Тегло 1.0000 kg
Call Now Button
X